Navem - Nationale Beroepsfederatie van meubelhandelaars Consument Professioneel Login

geschillencommissie meubelen


Je bestelt je droommeubelen.  De verkoper belooft ze snel te leveren, maar na maanden zit je nog steeds in je versleten salonWat nu? 

Heef u een probleem?  Of een klacht(en) omtrent uw meubel(s) of meubilair?  Wenst u uit te zoeken wat uw rechten en plichten als consument zijn?  Heeft u een probleem met uw salon, kast, dressoir, tafel, stoel, bed, boxspring, eetkamer of interieurartikel? Zoekt u naar een oplossing om uit de impasse met de handelaar te geraken?

Wel, dan kan u een beroep doen op de Geschillencommissie Meubelen...

 


Steeds meer en meer consumenten vragen een lijst op van meubelwinkels die deel uitmaken van het systeem van de Meubelwaarborg.
Als consument verlangt u terecht duidelijke voorwaarden bij het ondertekenen van uw bestelbon en een zekere oplossing in geval van problemen.

Navem is, samen met Test-Aankoop en Arcopar, eigenaar van het systeem van Meubelwaarborg, dat aanbevolen wordt door de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.
  Dit contract biedt zowel de consument als meubelhandelaar eerlijke en stevige garanties aangaande prijs, kwaliteit, kwantiteit, leveringstermijn en -plaats, gebreken, financieringen, schadevergoedingen...


Door het gebruik van dit contract kan u een beroep doen op de Geschillencommissie Meubelen.  Hierdoor kan u een proces voor de gewone rechtbanken vermijden. Bij deze arbitrale commissie verloopt de procedure sneller, minder ingewikkeld en, niet onbelangrijk, ze werkt véél goedkoper.  U heeft immers geen raadsman/advocaat nodig, u kan gerust zelf uw verdediging op zich nemen.

Wie is aangesloten?

De lijst van de aangesloten handelaars kun je raadplegen door te klikken op aangesloten winkels, te mailen naar info@gcmeubelen, te bellen naar 02/478.47.5802/478.47.58 of te faxen naar 02/478.37.6602/478.37.66.

Kan ik zelf zien of de winkel aangesloten is?

Jazeker, alle aangesloten meubelwaarborgleden hebben een affiche en stickers, die gemakkelijk zichtbaar aan de toonzaal te bekijken zijn.  Vaak kunt u op de website van de woonwinkel zien of hij aangesloten is.  (voorbeeld sticker)

 

 


Stel een kennis op de hoogte van deze site...

DisclaimerPrivacyverklaring
designed by Alerto
development by curiousgroup